CATALANSALMON: 18 anys 8 mesos i 3 dies (6820 dies) posant en contacte catalans arreu del món
Login Passwd HAS PERDUT EL TEU PASSWORD? REGISTRA'T
Tauler/Pissarra
Només els usuaris registrats poden afegir continguts. Clica Aqui per registrar-te de franc
29-04-2024-El primer ministre d'Escòcia Humza Yousaf, anuncia la seva dimissió | 14-10-2023-[VÍDEO] L'independentisme escocès uneix Glasgow i Edimburg en una cadena humana | 06-10-2023-L'independentisme guanyaria ara un referèndum a Escòcia | 11-06-2023-Detenen Nicola Sturgeon, l'exprimera ministra d'Escòcia, per finançament irregular del partit | 03-05-2023-La Pedra del Destí escocesa, protagonista polèmica de la coronació de Carles III | 21-04-2023-Una porta de color rosa, el somni impossible d'una veïna d'Edimburg | 28-03-2023-Jove, continuista i de confessió musulmana: Humza Yousaf, el successor de Sturgeon a Escòcia | 15-02-2023-Sturgeon dimiteix en un 'moment crucial' per a Escòcia pel bloqueig del referèndum | 17-01-2023-La llei trans escocesa torna a enfrontar Londres i Edimburg | 08-12-2022-L'independentisme escocès guanyaria per primera vegada unes eleccions plebiscitàries |
 TOTES ANUNCIS PIS HABITACIONS FEINA IDIOMA ACADEMIES COMPRA VENDA NOTICIES TURISME  
Paginació: 1234567
Logopeda infantil ONLINE
2019-11-26 (1/132) - Pujat per Estela (Catalansalmon) - Comparteix

Hola, Catalans a Edinburgh!

Em presento: em dic Estela i sóc logopeda infantil i ofereixo LOGOPÈDIA ONLINE. Sé com n'és de difícil trobar logopedes de parla catalana arreu, ja que vaig viure a Londres durant tres anys i vaig conèixer moltes famílies en aquesta situació i a les quals vaig oferir els meus serveis.

Així doncs, contacteu amb mi o compartiu aquesta informació amb aquells qui poden estar interessats.

Em podeu conèixer visitant la meva pàgina de Facebook Creciendo con las Palabras: https://www.facebook.com/creciendoconlas palabras. També sóc l'autora de la guia per a pares "Ajudant els nostres fills a parlar de manera natural" https://payhip.com/b/YmiP.

Sóc logopeda infantil amb més de 15 anys d'experiència. Diplomada en logopèdia, llicenciada en Lingüística, màster en dificultats d'aprenentatge i especialista en famílies multilingües.

Assessoraments ONLINE (a través de vídeos i vídeo trucades), la distància ja no és un problema!
JxCat denuncia Borrell a la Fiscalia per prevaricació arran de l'acomiadament de l'excònsol espanyol a Edimburg
2019-11-09 (2/132) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

L'exdiplomàtic també va interposar un procés judicial contra el seu cessament

https://www.ara.cat/politica/JxCat-Borre ll-prevaricacio-acomiadament-Edimburg_0_ 2340366132.html
Nicola Sturgeon marca el 2020 com l'any del segon referèndum d'independència d'Escòcia
2019-10-16 (3/132) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

La primera ministra diu també que el plebiscit ha de seguir el camí de la legalitat de Westminster

https://www.ara.cat/internacional/Nicola -Sturgeon-referendum-independencia-Escoc ia_0_2325967578.html

Escòcia podria celebrar el segon referèndum d’independència l’any vinent si es compleixen les expectatives de la primera ministra del país, Nicola Sturgeon, i Londres ho autoritza. Una condició, de moment, que sembla molt difícil que s’acompleixi. En tot cas, és la intenció expressada ahir per Sturgeon en la cloenda del congrés del Partit Nacional Escocès (SNP), celebrat a Aberdeen, on va assegurar: “Estic decidida a aconseguir que l’any que ve hi hagi un referèndum. Ho estem preparant”. I va afegir: “Avui puc confirmar que abans del final d’aquest any exigiré [al govern britànic] la transferència dels poders perquè la legalitat d’un referèndum estigui fora de qualsevol dubte”.

Es tracta del mateix tipus de poders que el 2012, després de l’anomenat Acord d’Edimburg del 15 d’octubre d’aquell any, firmat pels llavors primer ministre britànic, David Cameron, i el seu homòleg escocès, Alex Salmond, va permetre la celebració del plebiscit del 18 de setembre del 2014, legal i vinculant. La consulta es va acabar saldant amb la derrota de l’independentisme per deu punts de diferència.
Milers d\'escocesos es manifesten per la independència a les portes del Brexit
2019-10-06 (4/132) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Milers de persones es manifesten a Edimburg a favor de la independència d'Escòcia, menys d'un mes abans de l'entrada en vigor del Brexit.
Els organitzadors la qualifiquen com la manifestació més gran de la història recent. Els organitzadors de la marxa, "Tots sota una sola pancarta", van reunir l'any passat en aquesta marxa unes 20.000 persones, segons la policia.

Entre els assistents, s'han vist banderes estelades:
El Brexit aplana el camí per a un nou referèndum a Escòcia
2019-09-18 (5/132) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Cinc anys després del primer plebiscit, Edimburg aprovarà aquest any la llei per fer el segon

https://www.ara.cat/internacional/Brexit -referendum-independencia-Escocia_0_2309 769047.html
Johnson, escridassat a Escòcia, descarta un nou referèndum: 'Només se'n fa un a la vida'
2019-07-30 (6/132) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

El nou primer ministre britànic es mostra convençut de poder negociar un nou acord pel Brexit amb la Unió Europea

https://www.ccma.cat/324/johnson-escrida ssat-a-escocia-descarta-un-nou-referendu m-nomes-sen-fa-un-a-la-vida/noticia/2938 493/
Agnès Rubirola, an experienced teacher, will come over from Catalonia to deliver 20 hours of teaching over eight sessions – on Monday and Wednesday evenings – at the capital’s Tollcross Community Centre next month.
2019-07-20 (7/132) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

https://www.thenational.scot/news/177826 41.edinburgh-39-s-scottish-catalan-centr e-launches-catalan-speaking-lessons/

A RISE in interest in Catalonia has led to a unique course being organised in Edinburgh for people who want to learn the Catalan language.

Agnès Rubirola, an experienced teacher, will come over from Catalonia to deliver 20 hours of teaching over eight sessions – on Monday and Wednesday evenings – at the capital’s Tollcross Community Centre next month.

Gerry Mulvenna, who organised the classes, told The National: “As you may have found out, it is quite hard for English speakers here to get tuition in Catalan, so this is a great opportunity for people who maybe frequently travel to Catalonia to build a great foundation in the language.

“It’s only a year since I first went to Catalonia and I’ve now been about five times and the course was my idea and a friend Pete who went last year.

“When we came back we discovered that Edinburgh had a Scotland-Catalan Centre and they had a 20th-anniversary party. They were set up to give Catalan families living in Scotland a way to transmit their culture to their children and it’s evolved into a meeting point between Catalan and Scottish culture.”

The centre is a registered charity running events around the Catalan calendar and is non-political. It played a role in the classes arranging a survey to gauge how popular it might be.

“I came to them looking for a Catalan language course but they weren’t doing it,” said Mulvenna.

“We made friends with Agnès, who’s going to teach the course, when she was here on holiday.

“When Pete and I went back to Catalonia we told her about plans for the course and she offered herself as a teacher, so it’s been bubbling along for a while.”

“The Scottish-Catalan Centre are supporting the venture, paying for the venue and the textbooks.”

“We can take up to 16 people and we have seven at the moment so we still have space.”

He added: “One of the registered students is a writer in Gaelic and English and is aiming to translate his work into Catalan, so it’s a wide mix of people.”
Cessat el cònsol espanyol a Edimburg després d'opinar sobre una Escòcia independent
2019-06-09 (8/132) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Miguel Ángel Vecino va afirmar que una Escòcia independent "no s'hauria d'esperar a la cua" per tornar a ser membre de la Unió Europea

https://www.ccma.cat/324/cessat-el-conso l-espanyol-a-edimburg-despres-dopinar-so bre-una-escocia-independent/noticia/2927 357/

El Ministeri d'Exteriors ha confirmat el cessament del cònsol general espanyol a Edimburg, Miguel Ángel Vecino. El cessament es produeix després que Vecino va afirmar en una carta que, si Escòcia assolia la independència, "no s'hauria d'esperar a la cua" per tornar a ser membre de la Unió Europea.

La missiva es va enviar al director del diari escocès "The National" i el cònsol hi expressava la seva opinió. Vecino, en la mateixa línia de la del ministre d'Exteriors en funcions, el socialista Josep Borrell, creia que, en cas d'un acord entre Londres i Edimburg per fer un referèndum, Madrid reconeixeria la nova Escòcia independent perquè no voldria ser "més papista que el papa".


El cònsol a Edimburg va anar un pèl més enllà que Borrell. A la carta, Miguel Ángel Vecino afirmava que "l'entrada a la UE no depèn de cap manera d'esperar-se en una cua", com havia dit l'eurodiputat del Partit Popular Esteban González Pons pocs dies abans. A més, afirmava que "el govern espanyol no intervindrà mai en assumptes interns del Regne Unit o de qualsevol altre estat, i espera una actitud recíproca en aquest mateix sentit".

El Ministeri d'Afers Estrangers espanyol va acusar el seu cònsol a Edimburg d'extralimitar-se en les seves funcions en fer aquestes afirmacions. Segons el ministeri, el cònsol no té funcions de representació política, ja que les seves tasques s'han de limitar a tramitacions burocràtiques. A més, destaquen que el diplomàtic a Edimburg no va consensuar aquestes declaracions amb l'ambaixador espanyol a Londres.

Miguel Ángel Vecino es va reunir el febrer passat amb la primera ministra d'Escòcia, Nicola Sturgeon, per tractar de les relacions bilaterals i amb Catalunya com a tema de fons.
Per passar uns dies en família segona quinzena d'agost
2019-03-31 (9/132) - Pujat per Pere López Tolosana - Comparteix

Bones,
estic planejant anar amb a família (jo dona i nena de 7 anys) a Edinburg la segona quinzena d'agost. M'agradaria saber d'algun lloc on fer vida durant aquells dies, i de la possibilitat que la nena, que no domina l'anglès, trobés nens de las eva edat amb qui relacionar-se aquells dies. Si algú em pot donar idees al respecte...

Gràcies
Busco pis
2018-09-07 (10/132) - Pujat per Roger Pi Roig - Comparteix

Hola! Sóc un estudiant de 23 anys fent un Màster en Robòtica i visió per ordinador i estic buscant una habitació en un pis compartit, o similar, fins a mitjans-final de Desembre. De fet som algun estudiant més, però al no trobar res estem buscant també per separat.

Si sabeu alguna cosa, si-us-plau, feu-me saber!

Merci!

Roger
Busco pis al centre d'Edinburg
2018-08-29 (11/132) - Pujat per Jordi Solé Casaramona - Comparteix

Sóc en Jordi, estudiant d'Empresa i Tecnologia a la UAB que busca urgentment allotjament!
Si coneixeu algú que tingui un pis per estudiants a Edinburgh i estigui disposat a llogar'm-ho de Setembre a Desembre (degut a una estada Erasmus), si us plau envieu-me un missatge a +34 607250441.
Gràcies :)
Salut i república.
Puigdemont aterra a Edimburg en el primer viatge després de la retirada de l'euroordre
2018-08-25 (12/132) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

http://www.ccma.cat/324/puigdemont-aterr a-a-edimburg-en-el-primer-viatge-despres -de-la-retirada-de-leuroordre/noticia/28 72399/


El 130 president de la Generalitat, Carles Puigdemont, és a Escòcia. Hi ha aterrat aquest divendres a la tarda en el seu primer viatge després de la retirada de la segona euroordre del jutge del Suprem, Pablo Llarena.

Puigdemont participarà en el fòrum internacional diplomàtic "Beyond Borders" que es celebra a Edimburg els dies 25 i 26 d'agost. Serà en un col·loqui titulat "Where Now For Catalonia and Europe".

És el primer viatge que Puigdemont fa a un tercer país des que va tornar a Bèlgica procedent d'Alemanya

Ho ha fet públic l'historiador Josep Lluís Alay, director de l'oficina del president. Alay ha publicat una imatge de Puigdemont a les xarxes socials:

View image on Twitter
View image on Twitter

Josep Lluís Alay —
@josepalay
El President Puigdemont @KRLS ha arribat a Escòcia convidat al Fòrum diplomàtic @BeyondBorders__ per explicar el conflicte català. El President reprèn l’activitat internacional per denunciar la repressió que viu el nostre país i defensar el dret a l’autodeterminació dels catalans

2:27 PM - Aug 24, 2018
5,776
2,514 people are talking about this
Twitter Ads info and privacy

Puidgemont també ha fet un tuit on afirma que és a Escòcia per "explicar el conflicte català" i destaca que repren "l'activitat internacional per lluitar per la llibertat de la República Catalana":

View image on Twitter
View image on Twitter

Carles Puigdemont —

@KRLS
Acabo d'arribar a #Escòcia convidat pel Fòrum diplomàtic @BeyondBorders__ per explicar el conflicte català. Reprenem l’activitat internacional per lluitar per la llibertat de la #RepúblicaCatalana

2:55 PM - Aug 24, 2018
14.6K
6,024 people are talking about this
Twitter Ads info and privacy

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha enviat un tuit animant el president Puigdemont:


Quim Torra i Pla

@QuimTorraiPla
Endavant, President!

Josep Lluís Alay —
@josepalay
El President Puigdemont @KRLS ha arribat a Escòcia convidat al Fòrum diplomàtic @BeyondBorders__ per explicar el conflicte català. El President reprèn l’activitat internacional per denunciar la repressió que viu el nostre país i defensar el dret a l’autodeterminació dels catalans

El fòrum Beyond Borders és un esdeveniment cultural i polític centrat en l'intercanvi i el diàleg entre nacions, pobles i cultures. Aquest any hi participaran acadèmics i diplomàtics reconeguts en els àmbits de la negociació internacional, la mediació, els refugiats i l'autodeterminació.
Busco amiguets pel meu fill
2018-08-25 (13/132) - Pujat per Sandra Pasqual Ramon - Comparteix

Hola a tothom,
Em dic Sandra i visc a Edinburgh desde fa 10 anys. Tinc un fill de 3 mesos, l'Alex i m'agradaria conèixer altres mares o pares amb fills d'edat similars. El meu marit és grec i a casa parlem anglès. Jo li parlo amb català però m'agradaria que tingués més oportunitats de parlar-lo i he pensat que aquesta seria una bona manera de fer-ho.
Sandra
Edimburg posa rumb de col·lisió contra Londres
2018-05-16 (14/132) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

El Parlament escocès rebutja la llei del Brexit i obre una crisi constitucional amb el govern britànic

https://www.ara.cat/internacional/Edimbu rg-posa-collisio-contra-Londres_0_201579 8448.html
La justícia escocesa deixa Ponsatí en llibertat condicional i mesures cautelars
2018-03-28 (15/132) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

La consellera d'Ensenyament s'havia entregat aquest matí a una comissaria d'Edimburg per donar compliment a l'euroordre espanyola

https://www.ara.cat/politica/Clara-Ponsa ti-anuncia-acudira-comissaria_0_19864014 45.html
Clara Ponsatí s'entrega a la policia escocesa en resposta a l'euroordre del Suprem
2018-03-28 (16/132) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

El seu advocat assegura que és víctima d'una persecució política i que l'euroordre és un atemptat als drets fonamentals

http://www.ccma.cat/324/clara-ponsati-se ntrega-a-la-policia-escocesa-en-resposta -a-leuroordre-dictada-pel-suprem/noticia /2847190/

Clara Ponsatí s'ha lliurat voluntàriament aquest matí en una comissaria escocesa, a Edimburg, per declarar davant d'un jutge. Ho fa en resposta a l'euroordre de detenció dictada pel jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena, que l'ha processat per rebel·lió i malversació.

L'advocat de Clara Ponsatí, el rector de la Universitat de Glasgow, Aamer Anwar, ha explicat a les portes de la comissaria de policia a Edimburg que "en aquests moments s'entrega a la policia l'exconsellera en compliment de l'euroordre" i ha anunciat que la vista judicial del cas tindrà lloc a les 14 hores aquest dimecres.

Aamer Anwar considera que Clara Ponsatí és víctima d'una persecució política i que l'euroordre suposa un atemptat contra els seus drets més fonamentals. També considera els càrrecs que imputen a Ponsatí com "un intent sistemàtic d'esclafar el desig dels catalans de llibertat".

"Les autoritats espanyoles volen extradir la Clara amb els càrrecs de rebel·lió violenta i malversació de fons públics per haver organitzat un referèndum. He donat instruccions al meu equip legal perquè la defensi fermament, ja que veiem aquests càrrecs com una persecució política i un intent sistemàtic d'esclafar el desig dels catalans de llibertat".



Clara Ponsatí i els seu advocat Aamer Anwar en la seva arribada a la comissaria d'Edimburg (EFE)


Poc abans d'entregar-se, Ponsatí ha demanat suport econòmic per finançar la seva defensa i en menys de dues hores ha aconseguit més de 45.000 euros en una campanya de micromecenatge per internet.

A principis d'aquest mes, la consellera cessada pel 155 va tornar a viure a St. Andrews, a Escòcia, on és catedràtica a la universitat. Ponsatí va deixar Bèlgica després de quatre mesos i mig.
Estudi
2018-01-18 (17/132) - Pujat per Eneida (Catalansalmon) - Comparteix

Hola!

Estic buscant famílies catalanes que mentre aprenen anglès els seus fills els ajuden amb la llengua per exemple traduint de l'anglès al català i viceversa a l'escola, al supermercat, etc. Si coneixeu algú en aquestes circumstàncies, si us plau que em contactin al 07796131863 per WhatsApp, per telèfon o per email info@eneidalinguist.com per parlar de l'estudi i possibles col·laboracions.

Moltíssimes gràcies,

Eneida x
Fuga de talent i trajectòries professionals
2017-09-28 (18/132) - Pujat per Minerva's Research (Catalansalmon) - Comparteix

Benvolguts/des!

Som l'equip d'investigadors i investigadores de Minerva's Research, del Departament de Psicologia Social de la Universitat Autònoma de Barcelona i estem realitzant un estudi relacionat amb les trajectòries professionals dels i les joves catalans/es que han migrat a un segon país a la cerca d'un futur (millor). El nostre objectiu és indagar i donar a conèixer aquest fenomen social, conegut com 'la generació perduda', esbrinar com es viu o s'ha viscut pels i les pròpies protagonistes i analitzar els seus efectes i repercussions individuals, socials i col·lectives.

Si tens entre 20 i 34 anys, has cursat estudis de formació superior i has migrat en els darrers anys (o vas migrar i has tornat) de Catalunya (per manca d'expectatives laborals; per no trobar feina del que havies estudiat o bé per a trobar-la en condicions altament precàries), en definitiva, per cercar un futur (millor), deixa'ns conèixer-te i conèixer la teva història!
T’animes a explicar-nos-la? No et prendre'm massa temps, ens adaptarem a les teves necessitats i podrem fer l'entrevista, si ho prefereixes, vía Skype. La teva participació serà fonamental per a donar respostes a un fenòmen que preocupa, i molt, a la nostra societat actual i futura: 'la fuga de talent'.

Si t'animes tens diverses opcions per contactar amb nosaltres (només cal que escullis una d’elles):

- Comentar aquest post.

- Visitar la nostra pàgina de facebook i comentar:
https://www.facebook.com/Minervas-Re search-118481665488804/?ref{{{{{{{{{{{=} }}}}}}}}}}bookmarks

- Enviar-nos un mail directament a: minervasresearch@gmail.com

T'esperem!!!

Moltes gràcies per avançat.
Pedal for Scotland: Glasgow - Edinburgh by Bike
2017-09-05 (19/132) - Pujat per Carles Ollé ( San Francisco ) - Comparteix

El pròxim diumenge 10 de setembre hi ha la pedalada popular de Glasgow a Edinburgh.

http://pedalforscotland.org/

Algú s'apunta!! Va que anirem amb l'estalada.

Veniu bicis?

Carles
De vacances - algú em pot allotjar dues nits? 1 i 2 Agost.
2016-07-22 (20/132) - Pujat per olga ( Silicon Valley ) - Comparteix

Hola,
La meva parella i jo estarem de viatge en moto per escòcia aquest mes d'agost. Estarem a Edimburg les nits del 1 i 2 d'agost i ens preguntavem si algun català ens podria allotjar. Hem demanat a varis Couchsurfers però també voliem mirar l'opció de conèixer compatriotes catalans a terres angleses :)

El meu contacte és: olga.palahi@gmail.com
Telf: 649094833.

Moltes gràcies.
Paginació: 1234567
Atenció, tot i que els anuncis del tauler son postejats per membres registrats de la web, Catalansalmon NO certifica ni comprova que siguin autèntics o actualitzats, i per tant NO es fa responsable, no fotem :)

CATALANSALMON: missió, visió, valors

Que fem a catalansalmon?
[23] http://edinburgh.catalansalmon.com es una de les webs de CATALANSALMON.com -Versio: 2.1 ® 2.1 - info@catalansalmon.com
SERGI MARZABAL ©2005 ::: Avís legal / Normes d'ús  ::: 3.137.173.168 - userCountry= POLÍTICA DE COOKIES
Els continguts d´aquest site són gratuits i lliures
Si vols ajudar a desenvolupar el projecte catalansalmon, aqui pots donar la quantitat que vulguis